torstai 12. syyskuuta 2013

Videoiden integrointi osaksi markkinointia ja liiketoimintaa - ennakkotehtävä

Ennakkotehtävänä lähiopetusjaksolle ”videoiden integrointi osaksi markkinointia ja liiketoimintaa” esittelen 3 mielestäsi hyvin toteutettua videota yrityksen käytössä;
 
  
Usein videoita käytetään yrityksen markkinoinnissa seuraaviin tarkoituksiin:
 
  • Esittely videot
  • Brändin tunnettuus videot
  • Uutudet/mainokset

Hyvä esimerkki tällaisen kategorian videoista löytyy suomalaiselta keittiö/hygienia tarvikkeiden valmistajalta Eskimo Finlandilta, jossa perinteiseen esittely videoon on osattu lisätä se tärkein seikka, eli merkityksellinen sisältö, joka tuottaa katsojalleen lisäarvoa eikä toimi pelkkänä tuote esittelynä.
 
Eskimo Finland
 
 
 
 
Tuote esittelyä, asianatuntian vinkit muodossa. Neuvoo tuotteen käytön ja saa tuotteen tuntumaan välttämättömältä. Antaa asiakkaalle lisäarvoa; vinkeillä ja resepteillä helpon videon muodossa.
 
Etsiessään tietoa esim kalan valmistuksesta grillissä, asiakas ajautuu sivuille ja huomaa eskimon videon, katsoon sen ja oppii kalan grillaamisesta ja lisäksi ostaa kaupasta myös sen eskimon tuotteen, grillaus alustan, joka videolla esiteltiin.
 
 
Koko Eskimo Finlandin youtube kanava:
 
Kanvalla hyviä esimerkkejä erilaisista videoista erilaisiin tarkoituuksiin.

Viraaliset videot
 
Tärkeää videoissa olisi tietysti myös se että se innostaisi ihmisiä levittämään niitä (viral), kiinnostava sisältö, hauska, yllätyksellinen yms ovat seikkoja jotka saavat ihmiset levittämään videoita someissa ja monesti olen kuullut että videoita levitetäänkin helpommin kuin kuvia tai tekstiä.
 
  
Hauska esimerkki videosta jolla näkyy kahden yrityksen tuotteet, mutta kumpikaan yritys (ei ainakaan myönnä) tehneensä videoita mutta molemmat nautti sen myötä tulleesta näkyvyydestä runsaasti.
 
 
Diet Coke & Menthos

 Video: Zorro103
 
 
Videolla tiedemiehet sekoittelee Diet kokista ja menthoksia saadakseen aikaan räjähdyksiä. Etenkin nuoriin vetoavaa kiinnostavaa tee se itse meininkiä jota levitettiin kavereille ja alettiin itse testaamaan.
 
 
Video joka tukee yrityksen kampanjaa ja on enemmän brändiä tukevaa pr:ää kuin mainostamista:.
 
 Dove's Campaign for Real Beauty:


Video:
AdShow
Videolla näytetään kuinka normaalista naisesta tehdään lehden kannen veroinen kaunotar (ja kuinka paljon hänen piirteensä ja ulkonäkönsä muuttuu). Videon kohderyhmällä sisältö on kiinnostavaa, keskustelua (jopa kapinaa) herättävää eli sitä jaetaan kaikille, se aloittaa pienen kansan liikkeen somessa ja Dove nauttii hienosta näkyvyydestä. Videolla oli varmasti tavoite luoda dovesta tietty kuva, aidon kauneuden tukijana, joka puhutteli heidän segmenttiään.

Kampanjaa on myös jatkettu eri teemojen myötä ja se on edelleen jatkanut samaa suosioon, aiheen ollessa hot potato:

 
 
Kahdessa viimeisessä esimerkissä erityisen hienoa on se että videot aiheuttivat myös miljoonien uusien videoiden ilmestymistä ja niiden levittämistä. Ihmiset alkoivat video bloggailemaan omia kokiksen ja menthoksen sekoittelujaan ja naiset tekivät kampanjoita aidon kauneuden puolesta (minä ilman meikkiä kuvat, päivät blogi kilpailut) ja parodiat.
 
 
Lopputuloksena on se että mitä merkityksellisempää sisältö on sitä enemmän se aiheuttaa viraalisuutta ja yrityksen esittelyissä pitäisi aina kohdentaa sisältö siten että se tuottaa arvoa katsojalleen, jolloin sitä oikeasti katsotaan!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti